czwartek, 21 czerwca 2012

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z imperatywami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Zalecamy sędziwą, dobrą krajową kuchnię. Chcemy uchować od chwili zapomnienia regulaminy polskich nestorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są renomowane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurka nabijana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczor luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono


Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty lokalne. Kopystką rozlewane. Wolumen 4. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki krajowe". Program oddany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Polecamy wiekową, dobrą lokalną kuchnię. Potrzebujemy oszczędzić od zapomnienia przepisy polskich staruszek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są słynne w żadnym innym rejonie Europy. Demonstrujemy, jak je przygotowywać. 1. Barszcz komuszy 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica nazywana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapust

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Program święty polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Popieramy starą, humanitarną polską kuchnię. Pragniemy ocalić od czasu zapomnienia kodeks naszych nestorek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Opisujemy potraw lokalne takie, jakie nie są popularne w żadnym innym regionie Europy. Ukazujemy, jak je przygotować. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki małe i ogromne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany Mąka 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Wolumin 3. Pozycja bibliograficzna z kodeksami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Audycja poświęcony krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Zalecamy leciwą, solidną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia statuty naszych babek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy straw regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, na kształt je przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Klapa wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłką 5. Królik na dziko 6. Wypiekań huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Smaki krajowe. Kartacze, pierogi, knedle. Wolumen 2. Książka z przepisami + DVD - Imprezowe bufety. 1001 przepisów - praca zbiorowa Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z kodeksami kulinarnymi opatrzona o DVD z przebranymi zakresami cyklu "Gusty krajowe". Program przeznaczony własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wystawiamy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy naszych staruszki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy strawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką 8. Kiesy naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz