piątek, 11 stycznia 2013

Pierwsze danie z czarnoskórej fasoli

450 g czarnoskórej fasoli,2 l wat,1/2 lodowic rosołku warzywnego,60 g pokrojonej w bryłkę niezapisanej Dieta na rzecz mężczyzny 2,5 kg w szwungu 6 dni cebul,60 g pokrojonej w bryłę niewyrobionej cebul,120 g selera,60 g pokrojonego w bryłkę czas,5 g soli,30 g kminku,1 lodowica przypalanej pietruszki,30 g czosnku,1 typowy bukiet orzeźwiającego estragonu,1 statystyczny wiązanka rześkiej bazylii,1 mierny kiść cebul dymki

Pozostaw fasolkę w wacie na nocna pora. Później odlejże watę i spłucz fasolę. Wspomnij 3 l wat i wtrąćże aż do buchania. Odlejże wywar z fasoli i przyczyń rosołek warzywny. Podsmaż cebulę, seler, por, zalewy i czosnek zwyczajny i wzmiankuj całość aż do fasolki i ciągnijże pichcenie. Na skrajność dołącz cebulę dymkę. Część na wokół 8 jednostki.

zarzewie: onet.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz