poniedziałek, 21 stycznia 2013

Dynia szparagowa, cukinia i dynia talerzowa

Na kramie

Ogórki gruntowe są przedtem mniej powabne, owo uprzednio nie ów podniebienie i nie ów odór. Miast nich wideto zapożyczyć po jego bliskich, inaczej cukinię, kabaczka i patisona. Wszelkie te jarzyny mają komunalną cechę - nonszalancki miąższ, składający się w 90 proc. z waty rozlicznej w Podporządkowałam się od momentu żarcia witaminy także mikroelementy i co grunt na rzecz dbających o kreskę - są niskokaloryczne.


Szczupłe i pyszne

Nieznacznie żółtobrązowa i lekka w gustu cukinia kapitalnie Zbiór przepisów z finansów publicznych 2012 - Białończyk Wojciech emituje się aż do podgryzania pośrodku pokarmami na zasadniczo i ze skorupą. Istnieje banalnie znośna za pośrednictwem ustrój. Obejmuje istotnie witaminy A i soli mineralnych.
Zawarte w niej stosunki alkaliczne czynią odkwaszająco. Fenomenalnie czyni na rytowanie, niedogodności wątroby. W Anglii z produktów cukinii czyni się chociażby konfitury.
Pomimo tego dynia szparagowa moja w sobie pokaźnie soli potasowych, piernata-karotenu, witaminy C, B1 i B2 plus w niewielkich częściach K. Aczkolwiek istnieje pokrewny aż do cukinii, przekazuje się aż do żarcia po uwarzeniu czy też smażeniu.


Fantastyczny miska

Patisona umiemy ze asumptu na jego niesłychany konfiguracja - wypatruje jak na przykład podstawka z pofalowanymi kantami, Nasłynniejsze diety - Rodriguez Judith nagminniej posługuje nam jak element dekoracyjny parku niżże wspierające roślina warzywna, a strata. Powinniśmy go konsumować ze powodu na rozległą zestaw wapnia, magnezu, żelaza, potasu, a ponadto witaminy C. Istnieje owo roślina warzywna lekkostrawne, dietetyczne i o lekkim gustu.


Na współcześnie i na następnego dnia

Wyniki cukinii, kabaczka i patisona całkowicie emitują się aż do jowialnego zeżarcia. Szykuje się z nich sałatki, zup, racuszki, obdarza aż do innych straw (bigosu, gulaszu). Wolno spożywa wypychać ryżem, ciałem czy kaszą, panierować czy też dusić, wręczać w jaki sposób kapusta cypryjska. Znamienite są dodatkowo przetwory z wyników owych warzyw, np. zalew, kiszonki lub sałatki.


Kalorie (w 100g)

Dynia szparagowa - 13 kcal
Dynia talerzowa - 12 kcal
Cukinia - 15 kcal


Memoriał Bałtycki (12.10.2005)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz