czwartek, 17 stycznia 2013

Dieta 1500 kcal (z błonnikiem)

Błonnik wspiera spędzić zbywające kilogramy - asymiluje watę, przy użyciu czemu puchnie i ukończy żołądek, zmniejszając uniesienie niedosytu, a i opóźniając chwila, w jakim strawa zniży żołądek. Upowszechnia proporcjonalne wypróżnienie się.

 

 

TRWA: 8 dni.



MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: trafienie w Dieta śródziemnomorska miesiącu.
ODCHUDZA: 1,5 kg w 8 dni.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, wzrastającej młodzi, białogłów w brzemienności i matki karmiących.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: błonnik, proteina, witaminę C, pozdrawiamy z sitw B, witaminę PP, witaminę E i piernata-karoten
DZIENNA DAWKA KALORII: coś koło tego 1500.

 

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:
 
DZIEŃ 1.
ŚNIADANIE 405 kcal
Pomidory z mozzarellą, pół skibki chleba żytniego, pół szklanek soku grejpfrutowego.

II ŚNIADANIE 200 kcal
Plasterek pieczywa razowego z łyżeczką margaryny pryskana łyżeczką zalążków pszennych, pomidor uprawny.

OBIAD 345 kcal
Sałatka kalafiorowa, lodowica soku pomarańczowego.

PODWIECZOREK 215 kcal
Sałatka szpinakowa, lodowica soku marchewkowo-jabłkowego.

KOLACJA 260 kcal
3 łyżki musli z jogurtem przyrodzonym (120 g), agrest chiński, 2 mandarynki, herba naiwna bez cukru. 
 
DZIEŃ 2.

ŚNIADANIE 370 kcal
3 łyżki musli z maślanką 0,5%, pajda pieczywa pełnoziarnistego, talarek polędwicy drobiowej, 3 rzodkiewki, czaj niedoświadczona bez cukru.

II ŚNIADANIE 250 kcal
4 mandarynki, pół banana 3 wafle ryżowe, lodowica waty mineralnej.

OBIAD 300 kcal
Sałatka z pieczarek i winogrona, sok marchwiowo-selerowy.

PODWIECZOREK 200 kcal
Kefir, pomarańcza.

KOLACJA 295 kcal
3 łyżki musli z plonami opalanymi, gołoledź mleka 0,5%, jądro na łagodnie. 
 

DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE 315 kcal
3 plastry sera pustego, 2 skibki pieczywa kruchego, 2 pomidory, 2 rzodkiewki, lodowica herbat bez cukru.

II ŚNIADANIE 255 kcal
2 jabłka drapane z rodzynkami (1 łyżka) i 3 łyżkami musli, herba naiwna bez cukru.

OBIAD 430 kcal
150 g wypiekanego w folii mintaja, surówka z pocieranej marchewek z łyżką jogurtu, pichcone brokuły (150 g), ryż brunatny (100 g uwarzonego), lodowica wodzie mineralnej.

PODWIECZOREK 240 kcal
Sałatka owocowa (gruszka, 1/5 banana, owoc jabłoni, 2 agrest chiński, 2 plastry wisusa), gołoledź wacie mineralnej.

KOLACJA 260 kcal
3 łyżki musli z plonami opalanymi z gołoledzią mleka sojowego. 


DZIEŃ 4.

ŚNIADANIE Sałatka z kukurydzy 310 kcal
3 łyżki musli z orzechami, lodowica mleka 0,5%, jądro na nikle, pół piętek chleba wieloziarnistego.

II ŚNIADANIE 200 kcal
Jogurt owocowy z nasionami zbóż (150 g), lodowica soku pomidorowego.

OBIAD 300 kcal
Słaby twarożek (50 g) ze startymi rzodkiewkami (6 sztuki), 2 kromek pieczywa graham, lodowica soku pomidorowego.
 
PODWIECZOREK 270 kcal
2 piętek pieczywa chrupiącego z 2 talarkami bary z indora, gołoledź soku wielowarzywnego.

KOLACJA 210 kcal
Przypieczona pełnoziarnista buła, skorumpowana łyżeczką oliw bądź matowej margaryny, kiełki rzodkiewki (50 g), pomidor uprawny, czaj koralowa bez cukru.


DZIEŃ 5.

ŚNIADANIE 330 kcal
3 łyżki musli z wytworami opalanymi ze ślizgawicą maślanki , ślizgawica soku grejpfrutowego. 
 
II ŚNIADANIE 270 kcal
Owoc jabłoni, 2 wafle ryżowe, 150 g cienkiego twarożku, gołoledź wat mineralnej.

 

OBIAD 335 kcal
Sałatka z pomarańczy i brokułów, piętka chleba razowego, lodowica soku porzeczkowego.


PODWIECZOREK 195 kcal
5 kotlecików sojowych duszone, 150 g fasolki szparagowej pichconej, ślizgawica herbat z agresywnej róży bez cukru.

KOLACJA 240 kcal
3 łyżki musli ze lodowicą mleka 0,5%, starta marchew, gołoledź wód mineralnej.

 

DZIEŃ 6.

ŚNIADANIE 205 kcal
3 łyżki musli owocowego z jogurtem morelowym (130 g).

II ŚNIADANIE 150 kcal
Grejpfrut komunista, serek waniliowy, ślizgawica wodzie mineralnej.

OBIAD 450 kcal
Klatka piersiowa indora z rusztu, 2 ziemniaki duszone na mgle, surówka kapusze zatruwanej i marchwi (100 g).

PODWIECZOREK 210 kcal
2 łyżki musli z sezamem połączone z 2 pokrojonymi brzoskwiniami.

KOLACJA 210 kcal
Talarek razowego chleba z szynką z indora, pomidor uprawny, paryka.


DZIEŃ 7.

 

ŚNIADANIE 370 kcal
3 łyżki musli sezamowego ze lodowicą truskawkowego jogurtu pitnego, 5 opalanych moreli.

II ŚNIADANIE 240 kcal
Piętka pieczywa wieloziarnistego, 2 łyżeczki dżemu niskosłodzonego, pół ślizgawicy soku pomarańczowego.

OBIAD 420 kcal
150 g duszonego ryżu brunatnego, jarzyny z rusztu (brokuły, marchewka, cukinia, papryka), lodowica soku porzeczkowego.

PODWIECZOREK 200 kcal
Miska pustych warzyw pokrojonych na obcisłe kąski (papryka, pomidor uprawny, 3 rzodkiewki, marchewka, ogórek), ślizgawica jogurtu oczywistego.

KOLACJA 250 kcal
3 łyżki musli czekoladowego ze gołoledzią mleka sojowego, 3 plastry huncwota. 

 
DZIEŃ 8.
ŚNIADANIE 395 kcal
Sałatka ze ożywczego szpinaku, buła pełnoziarnista zapiekana na łyżce oliw, gołoledź herbat bez cukru.

II ŚNIADANIE 140 kcal
200 g zacofanych winogrona, ślizgawica wód mineralnej z cyrtyną.

OBIAD 380 kcal
2 ziemniaki pitraszone w mundurkach, opiekany ser tofu, ślizgawica soku wielowarzywnego.

PODWIECZOREK 100 kcal
Owoc jabłoni, agrest chiński, ślizgawica herbat malinowej bez cukru.

KOLACJA 305 kcal
Drapana marchewka z pocieranym jabłkiem i 3 łyżkami musli owocowego, ślizgawica soku pomarańczowego.

 
(maja)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz