niedziela, 4 listopada 2012

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony krajowemu dziedzictwie kulinarnemu. Awansujemy sędziwą, wyśmienitą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy naszych seniorki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Barszcz marksistowski 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Zobacz Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Gusty polskie". Projekt święty polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, łaskawą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia kodeksy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy strawy regionalne takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Uzewnętrzniamy, wzorem konsumuje przyrządzać. 1. Indyk dwukolorowy 2. Ambaras staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurka nabijana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk wypychany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty polskie. Warzywne różności. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Smaki krajowe". Audycja oddany własnemu dziedzictwie kucharskiemu. Rekomendujemy starą, rozkoszną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia kodeks polskich babki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Spełnimy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Wyjawiamy, podczas gdy konsumuje szykować. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki małe i obfite 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Zupa i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz