wtorek, 14 sierpnia 2012

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kulinarnymi przyozdobiona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Oprogramowanie zadedykowany lokalnemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, dobrotliwą własną kuchnię. Chcemy zachować od zapomnienia przepisy naszych babin. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy strawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, gdy konsumuje przygotować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Kabz naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kapustą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki własne. Drobiowe delicje. Wolumen 5. Publikacja z podręcznikami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Gusty własne". Audycja święty własnemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy sędziwą, smaczną polską kuchnię. Pożądamy uchronić od zapomnienia kodeksy naszych seniorki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Spełnimy potraw regionalne takie, które nie są modne w żadnym innym regionie Europy. Ujawniamy, w charakterze je szykować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka wypychana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk wypychany 6. Kacze udo śliskie 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Gusty polskie. Kopystką nalewane. Wolumin 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z statutami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy uchronić od zapomnienia przepisy polskich nestorki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potraw lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, gdy spożywa przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz