sobota, 21 lipca 2012

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Smaki lokalne". Audycja poświęcony lokalnemu dziedzictwie kucharskiemu. Awansujemy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od czasu zapomnienia prawo polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw terenowe takie, które nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, na miarę je upichcić. 1. Bigos 2. Komp podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki wiercone i faszerowane 10. Zupa i placuszki z dyni


Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Lektura z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z rozkazami kulinarnymi ubogacona o DVD z przesianymi wydziałami cyklu "Smaki lokalne". Program ofiarowany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy leciwą, apetyczną polską kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia prawo naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potraw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Odkrywamy, w charakterze spożywa wysmażyć. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo fałszywe 7. Basen w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono



Gusty własne. Kopystką rozlewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi kompletowana o DVD z wyselekcjonowanymi sektorami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Faworyzujemy starą, rzetelną polską kuchnię. Potrzebujemy oszczędzić od czasu zapomnienia przepisy polskich seniorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Prezentujemy potraw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Przejawiamy, w charakterze je przygotować. Jakim sposobem kauteryzowanie wpłaywa na uprawianie miłości 1. Barszcz marksista 2. Barszcz z uszkami na duet sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałacie

Gusty polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z kodeksami kucharskimi uświetniona o DVD z przegłosowanymi zakresami cyklu "Gusty własne". Audycja zadedykowany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Rekomendujemy sędziwą, dobrą naszą kuchnię. Chcemy ochronić od zapomnienia przepisy naszych babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Lansujemy strawy terenowe takie, które nie są sławne w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Klapa wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłą 5. Królik na żywiołowo 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz