poniedziałek, 30 lipca 2012

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przesianymi wydziałami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, wyśmienitą polską kuchnię. Chcemy uchronić od zapomnienia przepisy polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Opisujemy strawy lokalne takie, które nie są przodujące w żadnym innym pasie Europy. Przejawiamy, wzorem je przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Krewa wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kawałkiem 5. Królik na dziko 6. Udziec huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo furkoczże Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym


Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami +  DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Lektura z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z wzorami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki krajowe". Program ofiarowany krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Popieramy starą, rozkoszną naszą kuchnię. Pożądamy uchować od zapomnienia podręczniki polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, które nie są znajome w żadnym innym regionie Europy. Odsłaniamy, jak je przygotować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk nabijany 6. Kacze udo śmierdzące 7. Kaczka w potrawce 8. Basen zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurek na zielono

Gusty własne. Kopystką nalewane. Wolumin 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z przebranymi wydziałami cyklu "Smaki własne". Oprogramowanie poświęcony krajowemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy uratować od chwili zapomnienia przepisy naszych starowinek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Lansujemy potrawy terenowe takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa preparować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na duet sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z mamon

Gusty polskie. Warzywne różnorodności. Wolumen 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi dopowiedziana o DVD z przegłosowanymi sektorami cyklu "Gusty lokalne". Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą własną kuchnię. Chcemy uratować od momentu zapomnienia przepisy polskich starowinki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Uzewnętrzniamy, w charakterze konsumuje przygotowywać. 1. Bigos 2. Mózg elektronowy podlaski 3. Gołąbki marne i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa nabijane 9. Ziemniaki zgłębiane i wypychane 10. Zupa i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz